Sűrűn terítékre kerül nálunk ez a villámgyorsan elkészülő csiga, semmi kelesztés, csak gyúrás, nyújtás, töltés, tekerés, szeletelés, sütés :-)
Jellemzően aznap-másnap el is fogy az összes csiga...
Hirtelen jött ötlettől vezérelve a töltelékbe került egy kis kókuszreszelék is, jelentem, nagyon jól állt neki!
Bounty-csiga :-)
Próbáljátok ki!
Kakaós-kókuszos csiga
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók kb. 16 db-hoz:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 10 dkg (por)cukor
- 1 löttyintésnyi vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
- 0,5 dl tej
- 5 ek olaj
- 1 tk. sütőpor
- csipet só
A töltelékhez:
10 dkg puha vaj
4 ek (por)cukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
3-4 ek kókuszreszelék
A túrót simára keverjük a cukorral, vaníliával, sóval,
hozzáadjuk a tejet és az olajat, végül a sütőporral összekevert liszttel sima,
nem ragadós tésztát gyúrunk.
A túró minőségétől függ: ha a tészta ragad, nyugodtan
adjunk hozzá kevés lisztet, ha viszont nem állna össze, tejjel lazítsuk.
Lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk,
megkenjük puha vajjal, meghintjük előbb cukorral, utána a kakaóporral, végül a kókuszreszelékkel.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A feltekerésnél választhatunk. Ha a hosszabbik oldalánál
kezdjük, tenyérnyi méretű kis csigákat kapunk, ha a rövidebbik oldala
felől csavarjuk fel, akkor kb. akkorákat, mint amik a boltban, pékségekben
kaphatók.
A feltekert tésztát éles késsel ujjnyi vastag szeletekre
vágjuk, sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket, és az előmelegített
sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A kész csigák teljes kihűlés után remekül tűrik a fagyasztást - már ha marad belőlük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.