A karalábéfőzelék szerethetőbb arca :-)
Almával, tejszínnel, kakukkfűvel - s ha kiskorú nem eszik belőle, egy pici fehérbor is jót tesz neki!
Almás karalábéfőzelék
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 1 ek kacsazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 nagy fej karalábé
- 1 nagy alma
- só és bors
- kakukkfű ízlés szerint
- 1 csapott ek étkezési keményítő
- 2 dl tejszín (habtejszín, 30%-os, állati eredetű)
A kacsazsíron puhára pároljuk a vékony karikákra vágott, megtisztított vöröshagymát.
Hozzáadjuk a meghámozott, kicsi kockákra vágott karalábét, pici vizet (esetleg fehérbort) aláöntve puhára pároljuk.
Ha a karalábé megpuhult, hozzáadjuk a zöldséghez hasonló méretűre darabolt almát, fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel.
Néhány percig pároljuk, az alma inkább ress maradjon, mint teljesen megpuhuljon.
A keményítőt csomómentesre keverjük a hideg tejszínnel, majd a főzelékbe öntjük, s kiforraljuk.
Tetszőleges feltéttel tálaljuk.
Szuper. :) Megvettem. :))
VálaszTörlésNagyon jó volt - a fehérbort pedig szerintem ne hagyd ki :-))
TörlésNem szoktam, szeretek borral főzni. :) Isteni Irsai Olivér van itthon éppen. :)
VálaszTörlés