Nagyon egyszerű leveske, melynek talán a "különlegességét" az adja, hogy a jellemzően sűrítőként belekerülő krumpli levesbetétként szerepelt benne, mégpedig ropogósra sütött krumplikarikaként.
Nagyon jó volt!
Almás brokkoli krémleves
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej brokkoli
- 2 db alma
- só és bors
- szerecsendió
- 2 dl tejszín (állati eredetű habtejszín, 30%-os)
- 1-2 db krumpli
A vöröshagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és kevés olajon megpároljuk.
Hozzáadjuk a rózsáira bontott brokkolit a megtisztított szárával együtt, felöntjük vízzel, ízesítjük sóval és borssal, és majdnem teljesen puhára főzzük.
A főzés vége előtt adjuk hozzá a hámozott, nagyobb darabokra vágott almát, s így főzzük készre a levest.
Botmixerrel krémesre zúzzuk, majd óvatosan hozzácsurgatjuk a tejszínt - minden egyéb sűrítőanyag nélkül.
Átforraljuk, ha kell, adjunk még hozzá sót, borsot, és ízesítsük meg frissen reszelt szerecsendióval.
A krumplit hámozzuk meg, vágjuk vékony karikákra, s bő zsiradékban süssük ropogósra, majd emeljük a szeleteket papírtörlőre.
A forró leveshez kínáljuk levesbetétként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.