2018. március 7., szerda

Zöldborsós-mustáros csirkemell



Hétköznapi gyors :-)

Gyors és finom!






Zöldborsós-mustáros csirkemell

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

  • 2 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 25-30 dkg zöldborsó
  • 2 dl habtejszín (állati eredetű, 30%-os)
  • 1-2 ek (dijoni) mustár
  • 1 púpos tk étkezési keményítő
  • só és bors




A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

Az olajon puhára pároljuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet is. Élénk tűzön fehéredésig kevergetjük, majd mérsékeljük az energiát, és fedő alatt kb. 10 perc alatt puhára pároljuk.

A borsót sós-cukros vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd a megpuhult csirkemellhez adjuk, átforraljuk.

A keményítőt pici hideg vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt, majd a zöldborsós húshoz csurgatjuk.

Ízesítjük sóval és borssal, kiforraljuk.

Tetszőleges körettel, azon forrón tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.