Hétköznapi gyors :-)
Gyors és finom!
Zöldborsós-mustáros csirkemell
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg csirkemell filé
- 25-30 dkg zöldborsó
- 2 dl habtejszín (állati eredetű, 30%-os)
- 1-2 ek (dijoni) mustár
- 1 púpos tk étkezési keményítő
- só és bors
A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Az olajon puhára pároljuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet is. Élénk tűzön fehéredésig kevergetjük, majd mérsékeljük az energiát, és fedő alatt kb. 10 perc alatt puhára pároljuk.
A borsót sós-cukros vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd a megpuhult csirkemellhez adjuk, átforraljuk.
A keményítőt pici hideg vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt, majd a zöldborsós húshoz csurgatjuk.
Ízesítjük sóval és borssal, kiforraljuk.
Tetszőleges körettel, azon forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.