Egyszerű és gyors húsétel, akár krumplikörettel, akár salátával, akár valamilyen főzelék feltétjeként fogyasztjuk.
A fűszerezést nagyon jól lehet variálni, a semleges csirkehús mindent "szeret".
Mehet hozzá kakukkfű vagy rozmaring, de a koriander-római kömény párossal sem lehet melléfogni!
A finomra reszelt sárgarépa úgy elbújik a húsban, hogy nem lehet észrevenni :-)
Sárgarépás csirkerolád
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 50 dkg csirkemell filé
- 20 dkg sárgarépa
- só és bors
- tetszés szerinti fűszerek
A csirkemellet ledaráljuk, a vöröshagymát és a sárgarépát tisztítás után finomra reszeljük, a fokhagymát összezúzzuk.
Egy tálban alaposan összekeverjük a darált csirkehúst a zöldségekkel és a fűszerekkel.
Nem tévedés: tényleg nincs benne se tojás, se áztatott kenyér, se zsemlemorzsa.
Egyik kezünket mártsuk hideg vízbe, majd vizes kézzel formáljunk a masszából tetszőleges formát, akár kis roládokat, akár fasírtforma korongokat, majd kevés olajon, közepes hőfokon süssük minden oldalát aranybarnára.
Hidegen is finom!
Isteni lehet! :) (Egyszer maradék sárgaborsóval csináltam húsgolyókat, az is isteni volt, úgyhogy sejtem, ez is milyen finom lehet!)
VálaszTörlésCsocsi volt nagyon!
TörlésS most, hogy mondod: emberemlékezet óta nem ettem sárgaborsót! Na veszek is :-)))
:))
VálaszTörlés