"Likőr" - hisz alkoholmentes, mégis olyan az íze, mintha finom krémlikőrt kortyolnánk.
Gondolva azokra, akik ilyen-olyan ok miatt nem isznak, nem ihatnak alkoholt, de szeretnének vendégség alkalmával ők is koccintani :-)
Marcipános csoki "likőr"
Elkészítési idő: 10 perc + 1-2 óra hűtés
Hozzávalók:
- 2 dl habtejszín (állati eredetű, 30%-os)
- 5 dkg natúr marcipán
- 5 dkg étcsokoládé (50-60%-os)
- 1-2 tk rumaroma
A habtejszínt óvatosan melegíteni kezdjük, közben beletördeljük a csokoládét, s belecsipkedjük a marcipánmasszát.
Ovális habverővel kevergetjük, melegítjük, hogy a csokoládé és a marcipán felolvadjon, de ne forraljuk fel!
Ha egyneművé olvadt, zárjuk el az energiát, s adjuk hozzá az ízlés szerinti mennyiségű rumaromát - óvatosan, több részletben, nem kell sok belőle!
Kóstoljuk meg: ha finom, töltsük át egy üvegbe, s ha langyosra hűlt, tegyük hűtőbe 1-2 órára.
Hűtőben tárolva 3-4 napig fogyasztható.
Csak egy tipp: forró kávéban is nagyon finom ám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.