Amikor már azt hittük, vége a télnek, hirtelen behavazódtunk.
Nem baj. Rég láttunk havat, s van, aki eddig még sosem látott havat :-)
Ilyenkor pláne jólesik egy sűrű, forró krémleves, melyhez előzőleg sütőben megsütöttem az alapanyagokat, s csak utána forraltam-turmixoltam levessé.
Krémleves sült almából és édesburgonyából
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma/lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg édesburgonya
- 1 közepes szál sárgarépa
- 1 nagyobbacska édes alma
- 2 ek olaj
- só és bors
- kicsi ág friss rozmaring (ha nincs, pici csipet őrölt)
A tetejére:
- 1 alma
A zöldségeket és az almát megtisztítjuk, megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. Meghintjük sóval, meglocsoljuk az olajjal, összeforgatjuk, hozzáadjuk a rozmaring levélkéit, majd tűzálló tálba vagy sütőzacskóba öntjük.
A tűzálló tálat fedjük le/sütőzacskót zárjuk le, és 200 fokos sütőben süssük puhára a zöldségeket.
A megpuhult zöldségeket tegyük át azon forrón egy fazékba, s öntsük fel vízzel, forraljuk fel.
Botmixerrel zúzzuk simára, forraljuk fel újra, s ízesítsük sóval, borssal.
Ha dúsítani szeretnénk, mindenféle egyéb sűrítőanyag nélkül keverjünk el benne 2 dl habtejszínt.
Levesbetétként sült almát kínáltam hozzá: az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és felforrósított, száraz serpenyőben mindkét oldalát karamellizáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.