Fura párosításnak tűnik első olvasatra, de annyira finom, hogy mindenki nagy lelkesedéssel ette :-)
Harcsa helyett csirkemellel vagy pl. karajjal is remek!
Almás-spenótos harcsa
Elkészítési idő: 75 perc
Hozzávalók:
- 80 dkg harcsafilé
- 25 dkg friss spenótlevél
- 1-2 db alma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 10 dkg krémsajt vagy zsíros tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
- só és bors
A harcsafilét megtisztítjuk, tenyérnyi darabokra vágjuk, sóval és borssal ízesítjük, majd kevés, nagyon forró olajban mindkét oldalát hirtelen megsütjük - de nem sütjük át teljesen a húst.
A spenótleveleket alaposan megmossuk, szárát lecsippentjük, s minden egyéb zsiradék vagy folyadék hozzáadása nélkül megpároljuk.
Ha összeesett és rengeteg levét elfőtte, hozzáadjuk a falatokra vágott almát, a zúzott fokhagymát, néhány percig pároljuk, majd belekeverjük a krémsajtot/tejfölt, valamint 10 dkg reszelt sajtot.
Sóval, borssal ízesítjük, összeforraljuk.
Az elősütött harcsaszeleteket tűzálló tálba vagy tepsibe fektetjük, tetejükön egyenletes mennyiségben elosztjuk a spenótos-almás rakományt, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
200 fokos sütőben addig sütjük, míg a tetején a sajt megpirul.
Forrón, tetszőleges körettel tálaljuk.
Ez a régi recept harcsára hangolva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.