Március végén még mindig nem "tehetjük el" a melengető krémleveseket...
Jöjjön hát ez az édeskés, nagyon egyszerű krémleves, amit jó fűszeres joghurttal dobtam fel!
Ajánlom :-)
Almás kukorica krémleves
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 doboz konzerv kukorica
- 1-2 db alma
- só és bors
A fűszeres joghurthoz:
- 1 kis pohár natúr (görög) joghurt
- só és bors
- 1/2 mk őrölt koriander
- 1/2 mk őrölt római (!) kömény
A tálaláshoz:
- pirított kenyérkocka - de ez akár el is maradhat
A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, s kevés olajon puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt almát és a lecsöpögtetett kukoricakonzervet, felöntjük vízzel, ízesítjük sóval és borssal, majd 10-15 perc alatt készre főzzük.
Botmixerrel krémesre zúzzuk, majd a krémlevest még egy szitán/szűrőn át is passzírozzuk, hogy igazán selymes legyen a végeredmény.
Akit nem zavar a kukorica rostos héja, nyugodtan eltekinthet a passzírozástól!
A natúr joghurtot kikeverjük a fűszerekkel, s a forró leves tetejére kanalazunk belőle.
A leves tetejét megcsurgathatjuk olívaolajjal, s további frissen őrölt borssal is megszórhatjuk.
A kenyérkockákkal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.