Ma ugyan Nagypéntek, zárva minden - de holnap még gyorsan be lehet vásárolni a friss alapanyagokat!
Nálunk húsvétkor mindig a sonka volt a főszereplő, minden egyéb szinte háttérbe szorult azon a pár napon. Néhány éve főtt ez az ízes sonka fahéjjal, naranccsal nálunk, mennyei finom!
Folytatva a sort, ünnepeken kivétel nélkül mindig birkapörkölt főtt...
és kocsonya :-)
Kevés munkával előkészíthető húsételeket mutatok, amit aztán a sütő fog befejezni, minél kevesebb időt kelljen a tűzhely mellett álldogálni!
Itt egy mesés oldalas kezdésnek, sok zöldséggel, finom vörösborral...
Egy nagyon tartalmas egytálétel, benne sertés, csirke, zöldségek - és vörösbor :-)
Puliszkával, zöldségekkel töltött dagadó: frissen, melegen is nagyon finom pl. egy tál salátával, sült krumplival, de hidegtálon is megállja a helyét!
Szintén zenész: diós-májas dagadó, ami hidegen és melegen is egyaránt finom!
Töltött ez is, csak csirke - a nagy klasszikus:
Rizling, (laska)gomba, tejszín, csirkehús - s a munka javát elvégzi a sütő!
Nagyon hasonló, csak sertéshúsból: tarja, fehérbor, tejszín és mazsola - aztán irány a sütő!
Úgy látszik, szeretek borral főzni :-))) Csirkehús, tejszín, tárkony, mustár és fehérbor :-) Csodafinom!
Vidám készülődést!