2017. december 12., kedd

Sertéskaraj Budapest módra


A natúr hússzeletet csodásan feldobják az ilyen-olyan raguk, most a Budapest módra: gombával, borsóval, csirkemájjal - nagyon finom!






Sertéskaraj Budapest módra

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 8 szelet csont nélküli sertéskaraj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg csirkemáj (szív nélkül)
  • 40 dkg gomba
  • 25 dkg zöldborsó
  • só és bors


A karajszeleteket folpack alatt gyengéden kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés felhevített olajon mindkét oldalát 2-2 perc alatt megsütjük. Félretesszük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csirkemájat, élénk tűzön kevergetve fehéredésig sütjük, majd belekeverjük a gombát és a zöldborsót is.

Ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, s mire a gomba leve elpárolog, a ragu is megfő.


A kisütött karajszeleteket a májas-gombás raguval és tetszőleges körettel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.