Blogszületésnap, 9 gyertyával...
Köszönöm minden kedves Olvasómnak ezt a 9 gyertyát :-)
Ezzel a desszerttel egy kedves emléket elevenítek fel, amikor kedves Keresztapámmal, Max-szal és kedves barátnőmmel, Garffykával egész nap mézeskalácsoztunk.
Jaj, de rég volt! Jaj, de jó volt!
Narancsos mascarponekrém kávés
morzsaágyon
Elkészítési idő: 15 perc +
hűtés
Hozzávalók:
- mézeskalács morzsa - a kész sütemény durvára darálva/törve
- kb. 50 ml főzött kávé
- 250 g mascarpone
- 5-8 dkg cukor (ízlés szerint)
- 1 narancs héja és leve
A mézeskalács morzsát összegyúrjuk annyi kávéval, hogy formázható masszát kapjunk, majd pici tortakarikába nyomkodjuk, s 4 kis korongot formázunk.
A mascarponét habosra keverjük
kevés cukorral vagy mézzel, ízesítjük a narancs reszelt héjával és kifacsart levével.
A kávés talapzatra kis rózsákat nyomunk a krémből csillagcsöves habzsákból vagy
egyszerűen csak rásimítjuk.
Tegyük pár órára hűtőbe vagy akár a mélyhűtőbe.
Amilyen kicsi, olyan kiadós,
tömény desszert!
Nagyon nagy gratula a 9-ikhez, szeretem olvasgatni a receptjeidet, szóval csak így tovább :-) Ölelés Viki :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen :-) Puszi Anikó, további gyors és sikeres gyógyulást!
Törlés