Hétköznapi gyors :-)
Nálam szálkamentes afrikai harcsából, de természetesen készülhet pl. csirkemell filéből, sertéskarajból, de akkor süssük elő a húst, mert a receptben lévő sütési idő kevés lesz!
Sajtos-juhtúrós harcsa
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 60 dkg harcsafilé (vagy más, tömött húsú, lehetőleg szálkamentes hal)
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg juhtúró
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só és bors
- fél mk szárított oregánó
- fél mk szárított bazsalikom
- 2 db paradicsom
A halat megmossuk, szeletekre
vágjuk, sózzuk, borsozzuk, tűzálló tálba vagy tepsibe sorakoztatjuk.
A reszelt sajtot elkeverjük a
juhtúróval, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel, majd egyenletesen elosztjuk
a halszeleteken.
Mindegyik adagot befedjük
paradicsomszeletekkel.
180 fokos sütőbe tesszük, és a
sajt pirulásáig sütjük.
Tetszőleges körettel, azon forrón
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.