2017. november 23., csütörtök

Sajtos-juhtúrós harcsa


Hétköznapi gyors :-)

Nálam szálkamentes afrikai harcsából, de természetesen készülhet pl. csirkemell filéből, sertéskarajból, de akkor süssük elő a húst, mert a receptben lévő sütési idő kevés lesz!





Sajtos-juhtúrós harcsa

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

  • 60 dkg harcsafilé (vagy más, tömött húsú, lehetőleg szálkamentes hal)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg juhtúró
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • só és bors
  • fél mk szárított oregánó
  • fél mk szárított bazsalikom
  • 2 db paradicsom


A halat megmossuk, szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, tűzálló tálba vagy tepsibe sorakoztatjuk.

A reszelt sajtot elkeverjük a juhtúróval, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel, majd egyenletesen elosztjuk a halszeleteken.

Mindegyik adagot befedjük paradicsomszeletekkel.

180 fokos sütőbe tesszük, és a sajt pirulásáig sütjük.


Tetszőleges körettel, azon forrón tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.