Céklaleves :-)
Meghökkentően nagyon finom volt!
Fetás-paradicsomos cékla
krémleves
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 40 dkg cékla
- 5 dl paradicsomlé (passzírozott paradicsomlé, nem sűrítmény)
- 5 dl víz vagy alaplé
- só és bors
- 1-2 tk cukor
Tálaláshoz:
- morzsolt feta
- olívaolaj
- frissen őrölt bors
A vöröshagymát megtisztítjuk,
vékony karikákra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott
fokhagymát, és a meghámozott, kis kockákra vágott céklát.
Felöntjük vízzel vagy az
alaplével, s fedő alatt puhára főzzük.
Ha a cékla megpuhult, hozzáadjuk
a paradicsomlevet is. Fűszerezzük, átforraljuk, majd botmixerrel krémesre
zúzzuk.
Azon forrón tálaljuk morzsolt
fetával, kevés olívaolajjal és frissen őrölt borssal a tetején.
Hugh receptje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.