2017. november 14., kedd

Ajváros csirkemáj



Hétköznapi gyors - előkészíteni néhány perc, a munka javát a sütő végzi :-)






Ajváros csirkemáj

Elkészítési idő: 45 perc


Hozzávalók:


  • 1 nagy fej lila hagyma/vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg csirkemáj
  • 3-5 púpos evőkanál ajvár (kinek mekkora a kanala...)
  • só és bors
  • 2-3 evőkanál olaj



A csirkemájat megtisztítjuk, inakat, hártyákat, oda nem illő részeket eltávolítunk róla.

A lila hagymát és a fokhagymát is vékony karikákra vágjuk, tűzálló tál aljára szórjuk.

Ráfektetjük a csirkemájakat, ajvárt kanalazunk rá, sózzuk és borsozzuk (a kétlábú állatok mája már sütés előtt is sózható, nem lesz kemény!), meglocsoljuk olajjal, és jól összeforgatjuk, hogy a májat mindenhol érje a hagyma és az ajvár.

180 fokosra melegített (ha van, mehet légkeveréssel) sütőbe tesszük, ahol kb. 35 percig sütjük, félidőben egyszer keverjük át.

Tetszőleges körettel azon forrón tálaljuk, nálam most héjában sült és utána kacsazsírban átpirított krumpli volt, amit imádok...

Kínálhatunk mellé pluszban ajvárt kvázi mártogatósként.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.