... vajban pirított kaláccsal.
Huh, de jó volt!
Vörös lencsés, almás sütőtök krémleves
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg vörös lencse
- 25 dkg nyers sütőtök, tisztítva mérve
- 1 db nagyobb édes alma
- só és bors
- kakukkfű
- 2 dl habtejszín - opcionális, kimaradhat
A tálaláshoz:
- személyenként 2 szelet kalács
- vaj
- 1 ek méz
A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, s kevés olajon puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott sütőtököt, és a megmosott vörös lencsét, felöntjük vízzel, amennyi bőven ellepi, és puhára főzzük.
Ekkor hozzáadjuk a hámozott, felkockázott almát is, s további 1-2 percig főzzük.
Ha minden alapanyag puha, botmixerrel krémesre zúzzuk.
Ízesítjük sóval, borssal és kakukkfűvel, kiforraljuk.
Ha tejszínnel dúsítanánk, ekkor tegyük bele, és ezzel együtt forraljuk ki 1 perc alatt.
A kalácsok mindkét oldalát megvajazzuk, és forróra hevített száraz serpenyőben 1-1 perc alatt mindkét oldalát ropogósra pirítjuk.
A levest azon forrón tányérba/csészébe merjük, tetejére kevés mézet csurgatunk (s meghinthetjük frissen őrölt borssal is!), és a ropogósra pirult vajas kaláccsal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.