Térdig járunk a sütőtök-szezonban :-) Így hát jönnek majd sorban a sütőtökös receptek!
A sütőtök most tésztaszósszá vált, villámgyorsan elkészül, plána akkor, ha van otthon már korábban megsütött tök!
Az édeskés mártáshoz kifejezetten jól passzolt a ropogósra sütött, morzsás kolbász, aki szereti, válasszon csípős fajtát - mert úgy még jobb!
Sütőtök krémes tészta ropogós kolbászmorzsával
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 35 dkg sült sütőtök húsa
- 2 dl tejszín (30%-os, állati eredetű habtejszín)
- só és bors
A tetejére:
- 15 dkg (csípős) lángolt kolbász
A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, s kevés olajon egészen puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a sült sütőtök húsát, elkeverjük, a tököt fakanállal/villával össze is törjük.
Átforraljuk, majd felöntjük a tejszínnel, ízesítjük sóval és borssal, s még egyszer kiforraljuk.
A kolbász héját lehúzzuk, a kolbászhúst elmorzsoljuk.
Száraz serpenyőt hevítünk egészen forróra, beletesszük a kolbászmorzsát, és élénk tűzön, néhányszor átkeverve ropogósra sütjük.
A sütőtökös mártást frissen kifőzött tésztára kanalazzuk, megszórjuk a kolbászmorzsákkal.
Aki szereti, reszelt sajtot is tehet a tetejére!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.