Először kóstoltuk, de valószínűleg nem utoljára :-)
Meghökkentően nagyon finom, tessék bátran kipróbálni sütőtök-szezonban!
Rántott sütőtök
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 1 sütőtök "nyele", ahol nincsenek még magok
A bundázáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- só és bors
- ízlés szerint egyéb fűszerek, nálam most friss rozmaring
A sütéshez:
- bő olaj
A sütőtök "nyelét" leválasztjuk, végét levágjuk, meghámozzuk.
Nagyon éles késsel óvatosan kb. 3 mm vastagságú szeleteket vágunk belőle, meghintjük kevés sóval.
Hagyományos módon bepanírozzuk: lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába mártjuk a szeleteket. A tojást érdemes ízesíteni valamilyen finom zöldfűszerrel, pl. rozmaring, bazsalikom, kakukkfű.
Olajat hevítünk egy serpenyőben, majd a bundás tökkorongokat közepes energián kisütjük.
A tök nyers. Hagyjunk neki időt, hogy a panír alatt kissé megpuhulhasson, olyan tempóban süssük ki, mintha hús lenne!
Ha kisült, szedjük a szeleteket konyhai papírtörlőre.
Jól illik mellé a fűszeres steak burgonya, egy fetás-tejfölös mártogatós és/vagy friss saláta!
Ó, határozottan felkeltette az érdeklődésemet! :)
VálaszTörlésNagyon finom, a férjemnek is ízlett!
Törlés