Személy szerint bármilyen formában nagyon kedvelem a csirkeszárnyat.
Ez a nagyon egyszerű kis pác teljesen elvarázsolta a semleges csirkehúst, de a sütésnél legyetek ügyesebbek, mint én: vágjátok le a szárnyak hegyét, még akár sütés után is!
Ragacsos csirkeszárnyak
Elkészítési idő: 1 óra + 1-2 óra
pácolás
- 60 dkg csirkeszárny
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek ketchup
- 2 ek méz
- só és bors
- chilipehely vagy néhány csepp Tabasco (elhagyható)
Összekeverjük a pác hozzávalóit
egy mély tálban, majd beleforgatjuk a megtisztított csirkeszárnyakat.
1-2 órára hűtőbe tesszük pihenni,
sőt maradhat akár egész éjszakára is, de ha nincs időnk a pácolásra, azon
frissiben is mehet a sütőbe!
A pácolási idő letelte után
sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a szárnyakat, és 200 fokosra
előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt ropogósra sütjük – félidőben fordítsuk
meg a húsokat, hogy mindkét oldala egyenletesen süljön.
Tetszőleges körettel, salátával
kínáljuk.
Imádom. Szerintem a szárnya a legfinomabb a csibének. :)
VálaszTörlésSzerintem is :-)))
Törlés👍 lájkolom :))
Törlés:-))
TörlésNem térsz vissza az "ismertközösségioldalra"?