Meghökkentő párosítás. Eszembe nem jutott volna sült húshoz tésztaköretet készíteni, de a férjem evett ilyet és roppantul ízlett neki!
Elmesélte, reprodukáltam az elmondása alapján - és tényleg nagyon finom!
Fűszeres tarja fokhagymás-tejfölös csuszával
Elkészítési idő: 75 perc
Hozzávalók:
- 8 kisebb szelet tarja
- só és bors
- ízlés szerinti fűszerek vagy kész fűszerkeverék
- olaj
A csuszához:
- fél kg csuszatészta
- 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
- 3 ek kacsazsír
- 850 g tejföl
- kevés túró (opcionális, el is maradhat)
- só és bors
A tarját az olajjal és a fűszerekkel bepácoljuk néhány órára, akár egész éjszakára is - majd grillen vagy forró serpenyőben, nagy lángon hirtelen kisütjük.
A tésztát a csomagoláson olvashatóak szerint kifőzzük, leszűrjük.
Míg a tészta fő, elkészítjük a pofonegyszerű tejfölös szószt: a kacsazsírban üvegesre pároljuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd hozzáadjuk a tejföl 3/4 részét, jól átforrósítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk benne a frissen kifőtt, leszűrt tésztát.
Ha van túró, morzsolhatunk rá belőle egy keveset.
A fűszeres tarját az intenzíven fokhagymás ízű tejfölös csuszával, s további tejfölpamacsokkal kínáljuk.
:)) megláttam az ételedet és gyorsan leszaladtam túróért, tejfölért.... mert épp lecsót főztem és azon méláztam mivel és hogyan egyem: kenyérrel, krumplival, targonyával, tojással?
VálaszTörlésNagyapám kedvence volt a túrós csusza pörkölttel, illetve lecsóval. :)
Nyamm :-))) S jó, hogy emlékeztetsz: míg tart a lecsószezon, túrós csuszával ki kell próbáljam!!
TörlésAzt hiszem, ízleni fog... :)
Törlés