Temesvári módra - tehát valamilyen hús zöldbabbal.
Nagy siker volt!
Temesvári sertéskaraj
Elkészítési idő: 75 perc
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 8 szelet sertéskaraj, csont nélkül (vagy bármilyen más tetszőleges hús, tarja, csirkemell, stb.)
- 40 dkg zöldbab (tisztított mennyiség, szezonon kívül fagyasztott)
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors
- 1-2 tk fűszerpaprika
- 1 ek étkezési keményítő
- 2-3 dl tejföl (vagy 2 dl tejszín, állati eredetű, 30%-os)
- 1 csokor friss kapor
A hússzeleteket folpack alatt nagyon gyengéden megütögetjük, éppen csak picit lazuljanak meg a hús rostjai.
Sóval és borssal ízesítjük, majd nagyon forró serpenyőben, kevés zsiradékon mindkét oldalát megkapatjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, majd egy másik edényben kevés zsiradékon puhára pároljuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zöldbabot, felöntjük kevés vízzel, és félig puhára főzzük a babot.
Félfővéskor hozzáadjuk az elősütött hússzeleteket, s fedő alatt készre pároljuk az ételt. Ha szükséges, pótoljuk a főzés közben elpárolgott vizet!
A keményítőt elkeverjük kevés hideg vízzel, majd a tejföllel (vagy tejszínnel), s ha a hús és a bab is megpuhult, hozzákeverjük az ételhez.
Egyet forralunk rajta, meghintjük a finomra vágott kaporral, sóval és borssal ízesítjük.
Tetszőleges körettel - nálunk most galuska - tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.