Gyors vacsora vagy ráérős hétvégékre kiadós reggeli.
A tejföl ízlésünk szerint bármivel ízesíthető, csak a fantázia és a hűtő, kamra tartalma szab neki határt!
Tejfölben sült tojás
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 1 ek kacsazsír
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy pohár tejföl (450 g)
- 8 db tojás
- só és bors
- zöld fűszerek, pl. petrezselyemzöld, bazsalikom, oregánó, kapor - ki mit szeret, épp mi van otthon
- 5-10 dkg sajt
A kacsazsírban megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd hozzáöntjük a tejfölt. Takaréklángon tartva a hőt átkeverjük, s ízesítjük sóval, borssal, zöld fűszerekkel.
Kanál hátával mélyedéseket nyomunk a tejfölbe, s ide csúsztatjuk óvatosan a tojásokat, mintha tükörtojást készítenénk.
Megszórjuk reszelt sajttal, majd lefedjük a serpenyőt, s addig sütjük, míg a tojás ízlésünknek megfelelőre szilárdul.
Ha olyan az edényünk, a sütést befejezhetjük a sütőben is!
Puha kenyérrel kínáljuk, hogy a jó kis szaftját ki tudjuk mártogatni!
Jónak tűnik, nekem inkább reggelire, mint estére :-)
VálaszTörlésJó is! Szerintem ízleni fog, a tejfölt úgy fűszerezd, ahogy a szád íze "kéri" :-))
Törlés