Laktató saláta, elég mellé a friss, puha kenyér, vagy valami ropogós: akár pirítós, akár valamilyen extrudált szelet vagy egy sós keksz.
Langyosan is szuper, hidegen is szuper :-)
Nálam most legegyszerűbb TV paprikával készült, nem is lett túl látványos a végeredmény - színpompásabb salátáért vegyünk hozzá sárga, piros, zöld színű kaliforniai paprikát, vagy piros kápiát!
Sült paprikás padlizsánsaláta
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 db paprika
- só és bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl vagy sűrű görög joghurt
- 1 ek mustár
A padlizsánokat megmossuk, két végét levágjuk, majd héjával együtt felkockázzuk.
Összekeverjük a megtisztított, vékony karikákra vágott vöröshagymával, vékonyra szeletelt fokhagymával, sóval és borssal, s kevés olajjal.
Egy jénaiba vagy más hőálló tálba halmozzuk, s a tetejére tesszük a megmosott, félbevágott, kicsumázott paprikát - vágott felével lefele.
A tálat lefedjük a saját fedelével vagy alufóliával, és 200 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Akkor van kész, amikor a paprikák héja megráncosodik, megbarnul.
Sütőből kivéve levesszük a tálról a tetejét vagy a fóliát, a paprikákat leemeljük a padlizsánról, és óvatosan lehúzzuk a héját, majd nagyobb darabokra vágjuk.
Visszatesszük a hagymás padlizsánhoz, elkeverjük.
Ízesítjük a tejföllel (vagy joghurttal), mustárral, apróra vágott petrezselyemzölddel, ha kell, további sóval és borssal.
Hagyjuk langyosra hűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.