Egyszemélyes, gyors ebédet sütöttem serpenyőben az éppen kéznél lévő alapanyagokból - könnyű lett, finom lett :-)
Az egy fős adagot írom, ami természetesen bátran többszörözhető, de ekkor talán érdemes lesz tepsiben készíteni!
Lecsós csirke - másként
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók:
- 2 db TV paprika
- 1 nagy paradicsom
- 1 csirke felsőcomb filé (készülhet természetesen mellfiléből is)
- 5 dkg sajt
- friss bazsalikom és oregánó (szárított is jó!
- só és bors
A húst folpack alatt gyengéden kiklopfoljuk, majd fűszerezzük sóval és borssal. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, a hús mindkét oldalát hirtelen megkapatjuk rajta.
Kivesszük egy tányérra.
A hátramaradt olajra halmozzuk a karikákra vágott paprikát, a paprikára visszatesszük a csirkehúst.
A húst ízesítjük a zöld fűszerekkel, majd beborítjuk a vastag karikákra vágott paradicsommal.
A serpenyőt lefedjük, és takaréklángon 10-15 percig pároljuk.
A fedőt levéve megszórjuk a sajttal, visszafedjük, a lángot elzárjuk, s a sajt pár perc alatt ráolvad a paradicsomra.
Önmagában is nagyon jó így, de készíthetünk mellé klasszikus köretet, pl. rizst, krumplit bármilyen formában, vagy egy nagy tál friss salátát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.