Hétköznapi gyors :-)
Tárkonyos-mustáros csirkemáj
Elkészítési idő: 60 perc
- 3 ek olívaolaj
- 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek (dijoni) mustár
- 1 tk szárított tárkony
- só és bors
A csirkemájat megtisztítjuk,
inakat, hártyákat eltávolítjuk róla.
A vöröshagymát meghámozzuk,
vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát is vékonyra szeleteljük.
Egy jénai tálban összekeverjük a
májat az olajjal, a kétféle hagymával, a mustárral, ízesítjük tárkonnyal, sóval
és borssal (a kétlábú állatok mája már sütés előtt is sózható!).
Az ízesített máj akár egy éjszakát is eltölthet a hűtőben, másnap csak be kell tenni a sütőbe!
180 fokos sütőben kb. 30-40 perc
alatt készre sütjük, félidőben fordítsuk meg a májdarabokat, hogy mindkét
oldala pirulhasson.
Tetszőleges körettel, forrón
tálaljuk.
Puha kenyérrel, hidegen is nagyon
finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.