2017. július 3., hétfő

Tárkonyos-mustáros csirkemáj


Hétköznapi gyors :-)






Tárkonyos-mustáros csirkemáj

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 3 ek olívaolaj
  • 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek (dijoni) mustár
  • 1 tk szárított tárkony
  • só és bors


A csirkemájat megtisztítjuk, inakat, hártyákat eltávolítjuk róla.

A vöröshagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát is vékonyra szeleteljük.

Egy jénai tálban összekeverjük a májat az olajjal, a kétféle hagymával, a mustárral, ízesítjük tárkonnyal, sóval és borssal (a kétlábú állatok mája már sütés előtt is sózható!).

Az ízesített máj akár egy éjszakát is eltölthet a hűtőben, másnap csak be kell tenni a sütőbe!

180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük, félidőben fordítsuk meg a májdarabokat, hogy mindkét oldala pirulhasson.

Tetszőleges körettel, forrón tálaljuk.


Puha kenyérrel, hidegen is nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.