A melegre való tekintettel...
Tarator
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- 2 nagy kígyóuborka
- 4 dl sűrű görög joghurt
- 3-4 dl hideg víz
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 marék dióbél
- 1 csokor friss kapor
- só és bors
- olívaolaj
A kígyóuborkát megmossuk, két
végét levágjuk, s durvára reszeljük. Besózzuk, majd néhány perc után
keletkezett levét kifacsarjuk.
Elkeverjük a joghurttal a
kicsavart uborkát, majd felhígítjuk hideg vízzel.
Zúzott fokhagymával, apróra
vágott friss kaporral, sóval és borssal ízesítjük.
Azonnal fogyasztható, tálaláskor
meglocsoljuk olívaolajjal s megszórjuk durvára vágott dióbéllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.