Sült fokhagymás fűszervaj
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj (!)
- 2 fej (!) fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- só és bors
A fokhagymák külső vékony héját
eltávolítjuk, de hagyjuk egészben a fejeket. Tetejükről vágjunk le egy
szeletet, hogy a gerezdek láthatóvá váljanak, s locsoljuk meg 1-1 evőkanál
olívaolajjal.
Csomagoljuk a fejeket egyesével
alufóliába, és süssük puhára 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt, majd hagyjuk
langyosra hűlni.
A puha vajat keverjük habosra
sóval és borssal, majd adjuk hozzá a megsült, héjából kiskanállal könnyedén
kiemelhető fokhagymagerezdeket is.
A puha vajat kanalazzuk át
sütőpapírra/alufóliára, és formáljunk belőle hengert, majd tegyük a hűtőbe
dermedni.
Dermedés után éles késsel a szükséges mennyiségű érme vágható belőle.
Perfetto! Vittem, köszi. :)
VálaszTörlésTökegyszerű :-) Tudom, hogy sokszínűen fel tudod majd használni :-))
Törlés