Rántott hal kicsit másként :-)
Gyorsan és könnyen elkészül, érdemes hozzá lehetőleg tömött húsú, kevés szálkát tartalmazó halat vásárolni!
Halszeletek korpás kekszes-diós
bundában
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 0,5 dkg halszelet (pl. ponty, busa, afrikai harcsa, stb.)
- 5 dkg dió
- 5 dkg korpás keksz (pl. Korpovit)
- só és bors
- 5 dkg liszt
- 2-3 tojás
- a sütéshez bő olaj
A halszeleteket leöblítjük, sóval
és borssal ízesítjük, s míg a morzsa elkészül, állni hagyjuk.
Késes betétű robotgépbe tesszük a
diót és a nagyobb darabokra tördelt kekszet, néhány pillanat alatt durva
morzsává aprítjuk – vigyázzunk, ne legyen túlságosan finomra darálva!
A halszeleteket előbb lisztbe,
aztán tojásba, a diós kekszmorzsába, majd újra tojásba, s végül megint a diós
kekszmorzsába mártjuk.
A panírozás természetesen készülhet egy rétegben is, a megadott mennyiség elegendő a dupla bundához is.
Serpenyőben ujjnyi olajat
forrósítunk, s oldalanként kb. 5 perc alatt ropogósra sütjük a halszeleteket.
Papírtörlőre emeljük, hogy a
felesleges olaj lecsepeghessen, majd azon forrón, tetszőleges körettel
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.