Gyors, finom sütemény - akár hétköznapokra is!
Nem sokáig kell vele melegíteni a konyhát :-)
Fahéjas-diós piskótatekercs
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 ek olaj
- 2 ek porcukor (vagy finom szemű kristálycukor)
- 1 mk fahéj
- 5 dkg dió
- sűrű szilvalekvár
A tojásokat kettéválasztjuk. A
sárgájákat habosra keverjük a 10 dkg cukorral, belekeverjük az olajat, majd
több részletben hozzáadjuk a lisztet.
A fehérjékből kemény habot
verünk, s szintén több részletben, széles, óvatos mozdulatokkal, hogy a habot
minél kevésbé törjük össze, hozzákeverjük a tojássárgájás keverékhez.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A sütőhöz tartozó gáztepsit
kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk-kilisztezzük, s belesimítjuk a
piskótamasszát.
A porcukrot vagy a finom szemű
kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal, sütés előtt meghintjük vele a tésztát,
és megszórjuk a durvára vágott dióval.
Az előmelegített sütőben kb. 15
perc alatt aranyszínűre sütjük.
Azon forrón kiborítjuk a
tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, amennyiben használtuk, és szorosan
feltekerjük, hűlni hagyjuk.
Ha kihűlt a piskóta, kitekerjük,
megkenjük sűrű szilvalekvárral, majd újra összetekerjük.
Szeletekre vágva, azonnal
kínálható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.