Friss, lédús, zsenge céklából és az egyik legkedvesebb nyári gyümölcsömből készült nagyon csokis, nagyon szaftos sütemény.
Hamar elfogyott :-)
S akár majd télen is elővehető: málna fagyasztottan is kapható, a cékla pedig télvíz idején is elérhető frissen!
Gyorsan összeállítható, elronthatatlan!
Céklás-málnás brownie
Elkészítési idő: 20 perc + 30-40 perc sütés
Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához vagy egy 20x30-as
tepsihez:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg étcsokoládé
- 15 dkg cukor
- 4 tojás
- 15 dkg liszt
- 1 ek. cukrozatlan kakaópor
- 1 tk. szódabikarbóna
- csipet só
- 1 mk. őrölt fahéj
- 25 dkg nyers cékla (pucolt mennyiség!)
- 30 dkg málna
A vajat olvasszuk össze a csokoládéval gőz fölött, vagy
mikróban 500 W-on 2 perc alatt. Keverjük simára, hagyjuk kicsit hűlni.
A cukrot keverjük habosra a tojásokkal, adjuk hozzá a
lisztet, a kakaóport, a sót, a szódabikarbónát, fahéjat, végül a vajas
csokoládét.
A legvégén keverjük hozzá a finomra reszelt nyers céklát és a málnaszemeket.
A tortaformát vagy a tepsit béleljük ki sütőpapírral, a
sütőt melegítsük elő 180 fokra, és süssük a tortát 30-40 percig. 30 perc után
érdemes tűpróbát végezni, ha nem tapad, készen van.
Langyosra hűlve már szeletelhető is - tortaszerű cikkekre
avagy szeletekre/kockákra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.