Hétvégi grillajánlat - akár a fokhagymás fűszervaj is felhasználható hozzá!
Csirkemell steak fűszervajjal
Elkészítési idő: 30 perc
- 1 kg csirkemell filé
- só és bors
- olívaolaj
A fűszervajhoz:
- 10 dkg vaj (!)
- 2 fej (!) fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- só és bors
A fokhagymák külső vékony héját
eltávolítjuk, de hagyjuk egészben a fejeket. Tetejükről vágjunk le egy
szeletet, hogy a gerezdek láthatóvá váljanak, s locsoljuk meg 1-1 evőkanál
olívaolajjal.
Csomagoljuk a fejeket egyesével
alufóliába, és süssük puhára 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt, majd hagyjuk
langyosra hűlni.
A puha vajat keverjük habosra
sóval és borssal, majd adjuk hozzá a megsült, héjából kiskanállal könnyedén
kiemelhető fokhagymagerezdeket is.
A puha vajat kanalazzuk át
sütőpapírra/alufóliára, és formáljunk belőle hengert, majd tegyük a hűtőbe
dermedni.
A csirkemell filéket vágjuk 2-3
darabra, két folpack darab között gyengéden ütögessük meg.
Hintsük meg sóval, borssal,
kenjük át olívaolajjal, majd forró (grill)serpenyőben néhány perc alatt süssük
készre.
A forró csirkeszeletekre vágjunk
rögtön néhány érmét a megdermedt fűszervajból, s hagyjuk, hogy ráolvadjon.
Burgonyakörettel, salátával
tálaljuk.