2017. május 31., szerda

Harcsa hentes módra


Megint csak egy hétköznapi gyors - a harcsa ugyanis pillanatok alatt megpuhul!

Aki szereti az eredeti hentestokányt, ebben sem fog csalódni!





Harcsa hentes módra

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 1 ek kacsazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 60 dkg harcsafilé (vagy más, tömött húsú, lehetőleg szálkamentes hal)
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 15 húsos császárszalonna
  • 8-10 db csemege uborka (a mennyiség az uborkák méretétől függ!)
  • só és bors


A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, s az olvasztott kacsazsíron üvegesre pároljuk.

Belekanalazzuk a paradicsompürét, élénk tűzön 1-2 perc alatt kevergetve lepirítjuk.

Hozzáadjuk a felcsíkozott szalonnát és a 2x2 cm-es kockákra vágott halat, s az élénk tüzet továbbra is tartva alatta néhány percig pirítjuk, míg a halhús ki nem fehéredik.

Fél deci vizet öntsünk alá, és fedő alatt 10 perc alatt főzzük készre.

Ekkor hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csemegeuborkát, sóval és borssal ízesítjük – vigyázva arra, hogy a császárszalonna már sós!


Tetszőleges körettel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.