Rohanós hétköznapokra egy viszonylag tempósan összeüthető édes tésztaétel, ami önmagában is nagyon kiadós, de egy tartalmas leves után is nagyon jól működhet második fogásként!
Ha valaki kíváncsi, milyen az igazi vargabéles, akkor katt IDE :-)
Hamis vargabéles
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
- 25 dkg 8 tojásos csuszatészta
- 25 dkg túró
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 2 dl tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg kandírozott gyümölcshéj (vagy helyette: mazsola, aszalt gyümölcsök)
A csuszatésztát a csomagoláson
olvasható idő alatt kifőzzük, majd leszűrjük.
Míg a tészta fő, elkészítjük a
túrós keveréket: a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral,
vaníliás cukorral, hozzáadjuk a túrót és a tejfölt, s a kandírozott
gyümölcsöket.
A fehérjékből kemény habot verünk,
több részletben hozzáadjuk a túrós-tojásos masszához.
Óvatosan összekeverjük a kifőtt
csuszatésztával, majd egy kivajazott, kb. 20x25 cm-es jénaiba/sütőtálba
simítjuk, és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Kockákra vágva, porcukorral
meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.