Édes és sós, gyümölcs és hús.
Nagyon szeretjük ezeket az ízeket :-)
Akár a hétvégi menü része is lehet!
Barackos-sonkás csirkecomb
Elkészítési idő: 75 perc
Hozzávalók.
- 8 db felső csirkecomb filé (vagy mellfilé, vagy sertéskaraj/sertéstarja)
- 20 dkg jó minőségű sonka
- 8 db őszibarack befőtt
- 20 dkg sajt
- só és bors
- 2-3 ek olívaolaj
A húst sózzuk, borsozzuk, felhevített olívaolajon mindkét
oldalát hirtelen pirosra sütjük.
Tepsibe tesszük őket egymás mellé, fél dl vizet aláöntünk, a
tepsit fóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben 30 percig pároljuk.
Amikor a hús megpuhult, ráhalmozzuk a csíkokra vágott
sonkát, 1-1 őszibarackot, s nagy csipet reszelt sajtot teszünk a barackok
tetejére.
Visszatoljuk a sütőbe, és a sajt pirulásáig sütjük tovább.
Tetszőleges körettel, salátával kínáljuk.
Ha csirkemellet vagy sertéskarajt használunk, a fólia alatti
párolás nem szükséges, ám ugyanígy puhulási idővel számoljunk, amennyiben
tarjával dolgozunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.