Mielőtt teljes mellszélességgel berobban az eperszezon (aztán a cseresznye és a meggy...), mutatok egy pofonegyszerű, villámgyorsan elkészíthető banános pitét, ha hervadna még 1-2 banán otthon :-)
Tízóraira, uzsonnára, a délutáni (tejes)kávé mellé nagyon finom!
Banános-diós-csokoládés pite
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 2 pohár natúr joghurt/kefír (később a pohár lesz a mérce)
- 3 tojás
- 1,5-2 pohár cukor (ki milyen édesen szereti)
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 pohár olaj
- 3 pohár liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 érett banán
- 5 dkg dió
- 5 dkg étcsokoládé
A joghurtot simára keverjük a
tojásokkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, és a villával pépessé tört
banánnal.
Hozzáadjuk az olajat, majd a
sütőporral elkevert lisztet, s beleforgatjuk a tésztába a durvára vágott
étcsokoládét is.
Sütőpapírral bélelt vagy
kivajazott-kilisztezett, kb. 20x30 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát, s a
tetejét meghintjük durvára vágott dióval.
180 fokos sütőben kb. 35-40 perc
alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e a tészta!
Hagyjuk langyosra hűlni, majd
felszeletelve kínáljuk.
Több napig is finom, friss!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.