2017. május 8., hétfő

A tökéletes omlós tészta - alaprecept


Michel Roux tökéletes omlós tésztája, a Pâte sucrée.







Tökéletes omlós tészta (Pâte sucrée)

Elkészítési idő: 10 perc + hűtés

Hozzávalók:


  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • csipet só
  • 2 tojás



A tészta hozzávalóiból egész egyszerűen egynemű, rugalmas tésztát gyúrunk.

Csomagoljuk folpackba, majd tegyük hűtőbe néhány órára.

Felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből 20-30 perccel korábban, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni, majd tetszés szerint használjuk fel pitékhez, aprósüteményekhez, linzerekhez, kekszekhez.

A kész tészta folpackba csomagolva hűtőben 1 hétig is eláll, míg lefagyasztva akár 3 hónapig is tarthatjuk a mélyhűtőben!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.