Michel Roux tökéletes omlós tésztája, a Pâte sucrée.
Tökéletes omlós tészta (Pâte sucrée)
Elkészítési idő: 10 perc +
hűtés
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 2 tojás
A tészta hozzávalóiból egész egyszerűen egynemű,
rugalmas tésztát gyúrunk.
Csomagoljuk folpackba, majd
tegyük hűtőbe néhány órára.
Felhasználás előtt vegyük ki a
hűtőből 20-30 perccel korábban, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni, majd
tetszés szerint használjuk fel pitékhez, aprósüteményekhez, linzerekhez,
kekszekhez.
A kész tészta folpackba
csomagolva hűtőben 1 hétig is eláll, míg lefagyasztva akár 3 hónapig is
tarthatjuk a mélyhűtőben!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.