A főtt tojásokból készülhet lengyel tojás, pláne, ha van otthon egy kevéske máj is!
Ha nincs máj, de van liba- vagy kacsatepertő, nos úgy is nagyon finom ez a tojáskrém!
De betölthetjük húsba is!
A tojáskarikákból készülhet egy sajtos rakott tojás...
... vagy egy hétköznapi, mégis mennyire jól eső kolbászos rakott krumpli!
A sonkával készülhet a nagy klasszikus sonkás tészta, tojáskarikákkal, tormával.
Sonka és torma itt is, karajba göngyölve!
Vagy főzzünk egy üde krumplifőzeléket medvehagymával (úgyis szezonja van!), mellé remek a sonkaropogós!
Vacsorára jó választás lehet ez a sonkás pite, olyasmi, mint a vásárokból közismert péti pite, csak bátran!
S ha netán még kenyérmaradékunk is van, szárítsuk ki kőkeményre, és készítsünk belőle házilag zsemlemorzsát!