Hétvégére hangolódva...
Egy könnyű, gyors és nagyon finom fogás, ne csak karácsonykor kerüljön hal az asztalra :-)
Harcsapaprikás kapros-túrós
galuskával
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
- 1 ek kacsazsír
- 1 kg afrikai harcsafilé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 tk őrölt fűszerpaprika
- só és bors
- 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
- 1 ek étkezési keményítő
A kapros-túrós galuskához:
- 50 dkg liszt
- 4 tojás
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 1 ek kacsazsír
- só és bors
- 50 dkg túró
A megolvasztott zsíron puhára
pároljuk a vékony karikákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Tűzről
lehúzva meghintjük a pirospaprikával, elkeverjük pici vízzel, s visszatesszük a
tűzre.
Belekeverjük a 2x2 cm kockákra
darabolt harcsát, élénk tűzön fehéredésig kevergetjük, majd kevés vizet
aláöntve, fedő alatt kb. 10-15 perc alatt puhára főzzük. Sóval és borssal
ízesítjük.
A keményítőt elkeverjük kevés
hideg vízzel és a tejszínnel, a paprikás halhúshoz keverjük, takaréklángon
kiforraljuk. Ha kell, a kész étel ízét sóval, borssal korrigáljuk.
A galuskához elkeverjük a
lisztben a tojásokat, sóval, borssal, zúzott fokhagymával és kaporral ízesítjük.
Ha szükséges, apránként adjunk hozzá vizet, hogy közepesen kemény
galuskatésztát kapjunk. Ne dolgozzuk ki túlságosan, mert kemény lesz a kész
galuska!
Forró, sós vízbe szaggatjuk a
tésztát, újraforrástól számítva 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük. Azon forrón
összekeverjük kacsazsírral és túróval, majd a harcsapaprikás köreteként
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.