2017. március 28., kedd

Brownie szilvás sörrel és aszalt szilvával



Segítsütim receptje következik - itt is köszönöm még egyszer a lélegzetelállító liciteket!





Brownie kézműves szilvás sörrel és aszalt szilvával


Elkészítési idő: 45 perc


Hozzávalók egy 30x30 cm-es tepsihez:



  • 18 dkg vaj
  • 20 dkg étcsokoládé (min. 60%-os)
  • 20 dkg cukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • csipet só
  • 3 tojás
  • 2 dl szilvás sör (ha nincs, használjunk barna sört, pl. Krusovice)
  • 25 dkg puha aszalt szilva
  • késhegynyi őrölt fahéj






Melegítsük elő a sütőt 180 fokra légkeverés nélkül.

A szilvát vágjuk apró darabokra.

Tördeljük a csokoládét egy tálba, kockázzuk hozzá a vajat, és gőz fölött vagy mikróban 500 W-on 2-3 perc alatt (félidőben megkavarva) olvasszuk össze őket, majd hagyjuk picit hűlni.

Amíg hűl a vajas csokoládé, egy tálban keverjük össze a cukrot, lisztet, kakaóport, sót, fahéjat és szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a vajas csokoládét.

Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, elkeverjük, majd hozzáadjuk a sört, azzal is simára keverjük, végül beleforgatunk 20 dkg aszalt szilvát. 

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és simítsuk bele a masszát, s a tészta tetejére szórjuk rá egyenletesen a maradék 5 dkg aszalt szilvát, majd süssük kb. 25 percig.

20 perc után azért nézzünk rá, ha picit tapad még a tűre, készen is van, a benne lévő hő tovább fogja még egy kissé szilárdítani.

Hagyjuk langyosra hűlni, majd kockázzuk fel.

Teszteltük: még 3 nap múlva is csodafinom!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.