Legalábbis felénk ez a neve ennek az ételnek, ami máshol slambuc vagy öhöm.
Mi mindig a minimál verziót készítettük, se szalonna, se kolbász, szezonjában került bele néha egy TV paprika.
Amilyen egyszerű, szerintem olyan finom :-)
Betyáros
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 1 nagy kanál zsír
- 50 dkg lebbencstészta
- 50 dkg krumpli
- 1-2 tk őrölt fűszerpaprika
- só és bors
- opcionálisan kerülhet még bele füstölt szalonna és karikákra vágott kolbász is!
A zsírt egy nagyobb lábasban megolvasztjuk, és élénk tűzön, kevergetve megpirítjuk rajta szárazon a lebbencstésztát.
Amikor a tészta szép aranyszínű, meghintjük a fűszerpaprikával, elkeverjük gyorsan, hozzáadjuk a megtisztított, vékony karikákra vágott krumplit, sóval és borssal ízesítjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
Fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg a tészta az összes vizet magába nem szívta, s a krumpli meg nem puhul.
Ha gazdagabban szeretnénk, olvasszunk ki a tészta pirításához kockákra vágott füstölt szalonnát, majd a tésztát felkarikázott kolbásszal együtt pirítsuk meg!
Nyáron bográcsban is kipróbálható!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.