A Segítsütim receptje következik - itt is köszönöm még egyszer a lélegzetelállító liciteket!
Brownie kézműves szilvás sörrel és aszalt szilvával
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók egy 30x30 cm-es tepsihez:
- 18 dkg vaj
- 20 dkg étcsokoládé (min. 60%-os)
- 20 dkg cukor
- 12,5 dkg liszt
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 tk. szódabikarbóna
- csipet só
- 3 tojás
- 2 dl szilvás sör (ha nincs, használjunk barna sört, pl. Krusovice)
- 25 dkg puha aszalt szilva
- késhegynyi őrölt fahéj
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra légkeverés nélkül.
A szilvát vágjuk apró darabokra.
Tördeljük a csokoládét egy tálba, kockázzuk hozzá a vajat, és gőz fölött vagy mikróban 500 W-on 2-3 perc alatt (félidőben megkavarva) olvasszuk össze őket, majd hagyjuk picit hűlni.
Amíg hűl a vajas csokoládé, egy tálban keverjük össze a cukrot, lisztet, kakaóport, sót, fahéjat és szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a vajas csokoládét.
Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, elkeverjük, majd hozzáadjuk a sört, azzal is simára keverjük, végül beleforgatunk 20 dkg aszalt szilvát.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és simítsuk bele a masszát, s a tészta tetejére szórjuk rá egyenletesen a maradék 5 dkg aszalt szilvát, majd süssük kb. 25 percig.
20 perc után azért nézzünk rá, ha picit tapad még a tűre, készen is van, a benne lévő hő tovább fogja még egy kissé szilárdítani.
Hagyjuk langyosra hűlni, majd kockázzuk fel.
Teszteltük: még 3 nap múlva is csodafinom!