2017. február 16., csütörtök

Tejszínes, fokhagymás krumpli


Egy remek ízű, krémes krumpliköret - nem túl remek fotóval alátámasztva...

Kapkodtam, sietnem kellett :-)

Próbáljátok ki, a kép el ne tántorítson senkit!




Tejszínes-fokhagymás krumpli

Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 4 dl tejszín (állati, 30%-os)
  • 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
  • só és bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 1 ek zsemlemorzsa vagy 5 dkg reszelt sajt


A tejszínben elkeverjük a zúzott fokhagymát, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

A krumplit meghámozzuk, kb. 3-5 mm vastagságúra vágjuk.

Egy tepsibe vagy jénai tálba tesszük a krumpliszeleteket, minden sort locsoljunk meg a fokhagymás tejszínnel – a tetejére is jusson!

A sütőedényt zárjuk le alufóliával vagy az edény tetejével, süssük a krumplit krémesen puhára kb. 50-60 perc alatt 180 fokos sütőben.

A fóliát/tetőt távolítsuk el, hintsük meg a krumpli tetejét zsemlemorzsával vagy reszelt sajttal, és toljuk vissza a sütőbe addig, míg meg nem pirul.


Sült húsok remek körete, de egy kiadósabb salátával önálló fogássá is válhat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.