Egy remek ízű, krémes krumpliköret - nem túl remek fotóval alátámasztva...
Kapkodtam, sietnem kellett :-)
Próbáljátok ki, a kép el ne tántorítson senkit!
Tejszínes-fokhagymás krumpli
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 4 dl tejszín (állati, 30%-os)
- 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
- só és bors
- frissen reszelt szerecsendió
- 1 ek zsemlemorzsa vagy 5 dkg reszelt sajt
A tejszínben elkeverjük a zúzott
fokhagymát, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
A krumplit meghámozzuk, kb. 3-5
mm vastagságúra vágjuk.
Egy tepsibe vagy jénai tálba
tesszük a krumpliszeleteket, minden sort locsoljunk meg a fokhagymás tejszínnel
– a tetejére is jusson!
A sütőedényt zárjuk le alufóliával
vagy az edény tetejével, süssük a krumplit krémesen puhára kb. 50-60 perc alatt
180 fokos sütőben.
A fóliát/tetőt távolítsuk el,
hintsük meg a krumpli tetejét zsemlemorzsával vagy reszelt sajttal, és toljuk
vissza a sütőbe addig, míg meg nem pirul.
Sült húsok remek körete, de egy
kiadósabb salátával önálló fogássá is válhat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.