Alig pár hozzávalóból készülő könnyed, frissítő desszert.
Ha van a fagyasztóban málna, érdemes mellé elkészíteni öntetként, de kínálhatjuk akár egy üde gyümölcssalátával is, esetleg puhára felvert tejszínhabbal megkoronázva!
Sült citrusos joghurttorta
málnaöntettel
Elkészítési idő: 75 perc
Hozzávalók:
- 40 dkg sűrű görög joghurt
- 4 tojás
- 10 dkg cukor
- 3 ek liszt
- 1 kezeletlen (!) héjú citrom reszelt héja és kifacsart leve
A málnaöntethez:
- 25 dkg (fagyasztott) málna
- 1 púpos tk. étkezési keményítő
- 1 ek cukor
Az egész tojásokat a cukorral
robotgéppel habosra, levegősre keverjük.
A keverékhez adjuk a joghurtot
és a lisztet, végül ízesítjük a citrom héjával és levével.
Ha a citrom nem kezeletlen
héjú, csak a levét facsarjuk a süteménybe!
Egy 22 cm-es kapcsos
tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral, simítsuk bele a joghurtos krémet, és
180 fokos sütőben 45-50 perc alatt süssük készre.
Sütés közben a torta
megemelkedik, majd a sütőben kivéve kissé összeesik – ez a természete, ne
ijedjünk meg! Hűtsük ki langyosra vagy teljesen hidegre.
Az öntethez a málnát élénk
tűzön kevergessük néhány percig, míg levet nem enged, ízesítsük cukorral. A
keményítőt keverjük el kevés hideg vízzel, adjuk a málnához, majd 1 percig
forraljuk.
A cikkekre vágott joghurttorta
mellé kínáljuk akár kontrasztosan is: hideg joghurttorta forró málnaöntettel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.