Nálunk ez A Melegszendvics :-) Mióta az eszemet tudom, így készül.
Igen, tele-tele adalékanyaggal, állományjavítóval és egyéb egészségtelen dologgal, de néha belefér - pláne, hogy olyan nagyon finom!
Retro melegszendvics
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 1 kis doboz vagdalthús konzerv
- 10 dkg májas vagy 2 kis doboz májkrém
- 3 db keményre főtt tojás
- 2-3 ek mustár
- 1-2 ek ketchup (elhagyható, esetleg helyette Piros Arany vagy gulyáskrém)
- 10-15 dkg sajt
A sajt kivételével az összes hozzávalót villával összekeverjük-törjük egy tálban.
Nem túl vékonyan kenyérszeletekre kenjük az így kapott krémet, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
Hagyjuk kicsit hűlni, mert a tűzforró krém akár égési sérüléseket is képes okozni a szájban!
Tea, forralt bor, nyáron jó hideg sör jól esik utána!
Viki nálunk is detto, annyi különbséggel, hogy 2 dob. különleges vagdalttal, viszont nincs benne főtt tojás és ketchup sem, helyette piros arany van, a többi minden ugyanaz, ja és csípősen szeretjük, tehát a piros arany csípősből megy hozzá :-)
VálaszTörlésPiros Arany, és tényleg! Nálunk anno ketchup helyett gulyáskrém volt benne :-)
TörlésHát imádjuk, na :-)))
Hát mi is, gyakran van is :-)
TörlésNagyon bírom a retro finomságokat :)
VálaszTörléshajnalifa.blog
Mióta az eszemet tudom - hát az pedig már igazi retronak számít :-)))
Törlés