A tejszínes, fokhagymás krumpli e mellé az oldalas mellé került - remek volt!
Mézes-mustáros oldalas
Elkészítési idő: 120 perc +
pácolási idő
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertésoldalas
- 4 ek. méz
- 4 ek. mustár
- 3 ek. olaj
- 2 ek. citromlé
- 1 kk. fűszerpaprika
- só, bors
Az oldalast megmossuk, a csontok
mentén kisebb-nagyobb darabokra vágjuk.
Összekeverjük a mézet, a mustárt,
olajat, citromlevet, fűszerpaprikát és a borsot, majd beleforgatjuk a
húsdarabokat. Néhány órán át, de akár egész éjszakára is hagyjuk pácolódni.
Sütés előtt a húsokat kiemeljük a
mézes-mustáros mázból, megsózzuk, tepsibe fektetjük őket egymás mellé.
A
maradék pácot egyenletesen elkenegetjük a hússzeletek tetején.
1 dl vizet aláöntve, a tepsit
alufóliával szorosan lezárva 180 fokos sütőben kb. 60-80 percig pároljuk (a hús
vastagságától függően), majd a fóliát a tepsiről levéve ropogós pirosra sütjük.
Tetszés szerinti körettel,
salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.