Gyönyörű libahájat kaptam nemrég, s a jól bevált technikával lett is belőle egy nagy jénai finom zsír és ropogós tepertő.
Aztán jött egy gondolat, hogy a májdarabkák helyett mi lenne, ha a ropogós tepertőből kevernék egy keveset tojáskrémbe, hamis lengyel tojást készítve?
Kipróbáltam - isteni finom...
Frissen a legfinomabb, míg ropog benne a tepertő!
Lengyel (zsidó) tojás libatepertővel
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
- 4 db főtt tojás
- 1 közepes fej lila hagyma
- 1 ek. libazsír
- 1-2 tk. (dijoni) mustár
- só és bors
- fél marék libatepertő
A tojásokat alaposan megmossuk, majd hideg vízben feltesszük
főni. Sózzuk, és teszünk hozzá 1 mk. szódabikarbónát is - gyönyörűen lehet így
a tojást hámozni!
Ha a víz felforrt, takaréklángon 10 percig főzzük, ehhez
klasszikus kemény tojás kell. A 10 perc letelte után öntsük le a főzővizet, és
azonnal engedjünk rá hideg vizet, majd néhány perces hűlés után megpucoljuk.
Míg a tojás fő, megtisztítjuk a hagymát, vékony karikákra
vágjuk, és a libazsírban üvegesre pároljuk.
A tojásokat hámozás után az almareszelőn lereszeljük, vagy
tojásszeletelővel durvára daraboljuk. Hozzáadjuk zsírjával együtt a megpuhult
hagymakarikákat, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a mustárral, végül beleforgatjuk a kisebb darabokra vágott libatepertőt is.
Puha kenyérrel, pirított kenyérrel egyaránt csodás :-)
Főzzünk mellé jó forró teát vagy forralt bort - a tavasz egyelőre úgyis várat még magára...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.