Ha maradt a hétvégi párolt rizsköretből, s már senkinek sem kell - álcázzuk el egy teljesen új fogásnak!
Ha nincs készen rizs, a főzésével járó minimális munka igazán megéri, olyan finom ez az egyszerű kis lepény!
Kukoricás rizslepény
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 2 ek olaj
- 2 dl rizs nyersen mérve
- 1 doboz csemege kukorica konzerv
- 1 kicsi fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 10-15 dkg sajt
- só és bors
A rizst folyó víz alatt szűrőben
alaposan átmossuk, lecsepegtetjük. Felforrósított olajban, élénk tűzön
kevergetve átpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel.
Sózzuk, hozzáadjuk a kukoricakonzervet, átkeverjük, majd takaréklángon, fedő
alatt puhára pároljuk.
Főzés közben nem kevergetjük!
Ha megfőtt, langyosra hűtjük.
Ízesítjük finomra reszelt
vöröshagymával, zúzott fokhagymával, borssal és a reszelt sajttal, jól
formálható, összeálló masszát kell kapjunk.
Ha túl híg lenne (a tojás
nagyságától függ), adjunk hozzá kevés zsemlemorzsát.
Evőkanállal kis halmokat
szaggatunk a rizses masszából egy vékonyan kiolajozott serpenyőben, a kanál
hátával ellapogatjuk, hogy kis korongokat kapjunk, s mindkét oldalát
aranyszínűre sütjük.
Sütés után papírtörlőre emeljük,
hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen.
Tetszőleges ízű mártogatóssal,
zöldsalátával tálaljuk, de hidegen akár szendvicsalap is lehet belőle!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.