A hagyományosnak mondható tejfölös-babérleveles, olykor ecettel még savanykásabbá tett főzelék után ez egy teljesen más íz: hagymás-paprikás pörköltalapon fő a krumpli, mustár teszi pikánssá s önmagával kell sűríteni.
Érdemes vele tenni egy próbát!
Krumplifőzelék másként
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 1 ek kacsazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 tk. őrölt fűszerpaprika
- 1 kg krumpli
- 2 dl tejföl
- só
- majoranna
- 1-2 ek. mustár
A vöröshagymát finomra vágjuk,
a felolvasztott zsíron puhára pároljuk. Tűzről lehúzva hozzáadjuk a
pirospaprikát, elkeverjük. Hozzáadjuk a hámozott, kockákra vágott krumplit,
felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Teljesen puhára főzzük.
Kivesszük a krumpli egy részét
(2-3 merőkanálnyit), botmixerrel egészen krémesre zúzzuk. Hozzáadjuk a tejfölt
és a mustárt, elkeverjük, a lábasban lévő krumplihoz adjuk - mint egy rántást
vagy habarást.
Sóval,
majorannával ízesítjük, kiforraljuk és tetszőleges feltéttel kínáljuk.
Én annyira szeretem a krumplifőzeléket, hogy elhiszem, hogy másként is finom, lehet majd kipróbálom a te módszereddel is :-) megunhatatlan egy főzelék, nekem :-)
VálaszTörlésÉn is nagyon szeretem :-) Más ízvilág, néha jó egy kicsit beújítani a megszokotthoz képest!
TörlésNagyon tetszik :-) Ki fogom próbálni. köszönöm
VálaszTörlésÉn köszönöm, ha kipróbálod - remélem, ízleni fog!
Törlés