Van, amikor rátör az emberre az édesség iránti vágy...
Ez itt a klasszikus mézes tésztájú kókuszkocka egy távoli rokona: pár perc alatt elkészül, utána csak hűteni kell, s darabolás után a kókuszban hempergetés megint csak pár perces művelet.
Amilyen egyszerű, olyan finom :-)
Kókuszos csokikocka egyszerűen
Elkészítési idő: 15 perc + 1-2 óra hűtés
Hozzávalók:
- 2 cs. főzős! csokoládés pudingpor
- 7 dl tej
- 5 ek. cukor (ízlés szerint!!)
- 1-2 tk. rumaroma vagy rum
- opcionálisan 5 dkg csokoládé, esetleg mazsola
- kókuszreszelék
Hagyományos pudingot
készítünk: a pudingport elkeverjük a cukorral, majd a hideg tejjel, és
takaréklángon, folyamatosan kevergetve egészen sűrűre főzzük.
Kicsit hűlni hagyjuk, majd rummal/rumaromával és a durvára vágott csokoládéval, esetleg mazsolával ízesítjük.
Egy 10x30 cm-es hasábformát vagy kisebb tepsit kibélelünk folpackkal, beleöntjük a pudingot és teljesen hidegre, hűtőben kihűtjük.
Ha áthűlt és megdermedt, kiborítjuk a formából, éles késsel kockákra vágjuk, majd a kockákat óvatosan kókuszreszelékbe hempergetjük.
Fogyasztásig hűtőben tartjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.